Recensie: The Soul Snatchers – Where Y’At? (2016)

whre yatDe Nederlandse Soul Snatchers zijn misschien niet dé naam die een belletje doet rinkelen, maar wel al enkele jaren haar op weg om steengoede en retestrakke funk met een soultwist te maken. In 2007 kwam hun debuutplaat uit en tussen dat eerste album en deze nieuwe worp zit ook nog een uiterst fijne plaat uit 2012. Met hun internationale sound kunnen ze meer dan alleen ons kikkerlandje veroveren met hun funk. Hoe zit het dan op Where Y’At?

De opener beloofd meteen wat we van the Soul Snatchers kennen: recht-toe-recht-aan funk en volledig instrumentaal in dit geval. Vocalen gaan we ook zeker terughoren op de rest van dit album. Foolishness is daaropvolgend wel wat rustiger en heeft vocalen. Prima stem moet ik zeggen. Het tempo blijft een beetje het zelfde op Little Love. Waar dit nummer in afwijkt zijn de latin-invloeden die ik terug hoor.
How Ya Do It is wat melodieuzer qua aard en qua sfeer. Algeheel een nummer met een relaxte vibe. Dan is Use It Up een stuk vrolijker met zijn onbezorgde karakter. Om dan prima op weg geblazen te worden via So Natural. Stuk voor stuk prima songs.
De zomer komt naar je toe via What Ya Gonna Do. Schijnt er geen zon? Dan gaat die geheid wel schijnen met dit nummer. Ook Keep Working past daar prima bij. Hetzelfde valt te zeggen over Just Like Sly. Een nummer dat in het verlengde ligt van de rest van het album.
Hold On doet mij wat denken aan de muziek van Charles Bradley. Nu is dat een grote meneer geworden, dus kan je dit zeker tot een compliment rekenen. Om dan vrolijk door te gaan met Stop Fighting. Veel vrolijker en positieve wordt het verder niet. Mede doordat we met het relaxte Is It Your Love alweer aangekomen zijn bij de afsluiter van deze verder fijne plaat.
[bol_product_links block_id=”bol_571b807864080_selected-products” products=”9200000055128564″ name=”wyt” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”DBDBDB” border_color=”000000″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s