Recensie: Matt Corby – Telluric (2016)

telluricVan winnaar van Idols tot de tijd mogen nemen voor je nieuwe plaat. Matt Corby is een ander verhaal dan vele andere winnaars van TV-talentenjachten. Zowaar een Idol die wel blijft hangen voor een langere tijd. Deze Australiër kreeg het voor elkaar en komt in 2016 met een nieuw album waarvan de basis in de soul, jazz en folk ligt.

Dat Corby een goede, warme stem heeft is al enige tijd bekend en onderstreept hij nog maar eens met het sterke en ingetogen begin Belly Side Up. Hier worden we wel warm van. Net zoals van Monday. Een nummer met duidelijk gospelinvloeden. Een erg sterk en uiterst sfeervol nummer. Die gehele sfeer wordt alleen maar versterkt door de wat kale instrumentatie.
Knife Edge gaat dan meer richting de pop. De manier waarop Matt zijn stem hier gebruikt zou ook zomaar eens goed werken bij een rocknummer. Het is mij om het even, want het zit weer goed in elkaar.
Oh Oh Oh had naar mijn idee ook zomaar een nummer van Bilal kunnen zijn. De zanglijnen en stemgebruik komen zo overeen met deze nusoulzanger dat zijn naam mij meteen te binnen schiet. Een sterk nu-soulnummer is het zeker. Net als Wrong Man prima os. Een goede vibe en overall een nummer waar maar weinig mis mee is.
Soothe Lady Wine is wederom erg sfeervol. Een goede instrumentatie maakt het verhaal hier helemaal af net als bij het fijne Do You No Harm eigenlijk. Stuk voor stuk songs waar goed over nagedacht is.
Een andere kant horen we op We Could Be Friends, met fijne funky nu-soul. De soul op dit album hoor je volledig verpakt in dit nummer. Ook komt dat terug o het mooi gevoelig gezongen Why Dream.
Gevoelig zingen doet Matt Corby ook op het meer folky en intieme Good to Be Alone. Een wat kleiner nummer, dat op wordt gevolgd door afsluiter Empires Attraction. Een afsluiter die wat experimenteler aanvoelt en tevens een wat loom karakter heeft. Fijn sfeervol ook weer.

Een meer dan uitstekende plaat van Matt Corby hebben we hier. Vooral de manier waarop hij een sfeer heeft neergezet valt op. Voeg daar fijne, rijke instrumentatie en zijn sterke stem aan toe en je weet dat je goed zit.
[bol_product_links block_id=”bol_5720d284e6022_selected-products” products=”9200000053304012,9200000053088609″ name=”telluric” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”DBDBDB” border_color=”000000″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s