Recensie: Jaheim – Struggle Love (2016)

struggle loveJaheim is zo’n zanger die jarenlang redelijk anoniem actief is in de muziekwereld. Zo nu een dan komt er weer wat nieuw werk van hem uit en dat is vooralsnog allemaal prima. Voor deze nieuwe plaat zijn dat toch alweer zeven albums geweest. Geen van die zeven is een regelrechte klassieker te noemen, net als geen van die zeven een keiharde flop is. Dat is zo’n beetje waar Jaheim zich in begeeft. Gaandeweg is de muziek wellicht wel wat volwassener geworden, dus die ontwikkeling zit er zeker in. Het luisterplezier is altijd prima geweest, toegankelijk en makkelijk in gehoor. Mijn verwachting is eigenlijk dat Struggle Love daar niet heel veel aan zal veranderen. De singles die van tevoren uitkwamen hebben mij dat idee gegeven en ik ben natuurlijk benieuwd of het album dat verder ook gaat bevestigen.

Het is heel simpel. Al het bovenstaande klopt ook voor Struggle Love. Dan kom je wel het euvel tegen dat je op deze manier wel een heel korte review krijgt van dit album, maar aan de andere kant kan ik daar ook niet zo heel veel aan doen. De oerdegelijke muziek van Jaheim weet ons wederom prima te boeien, al is het soms misschien wel wat teveel van hetzelfde en saai-ig. Ook jammer dat er af en toe wat matige rappers toegevoegd worden aan de nummers (My Shoes) of dat er te slijmerig wordt gedaan (Back in My Arms). Wat te denken van die moderne stoerdoenerij (Side Piece). Allemaal dingen waar Jaheim zich helemaal niet mee in moet laten. Laat hem lekker die vooral soulvolle R&B zingen (bijv. Aholic). Dat is meer dan prima.
[bol_product_links block_id=”bol_57247f0233770_selected-products” products=”9200000055667271″ name=”sl” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”DBDBDB” border_color=”000000″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s