Recensie: SBTRKT – Save Yourself (2016)

sbtrSBTRKT, oftwel Subtrakt, wordt in basis gevormd door Aaron Jerome. Hij is de producer van het spul en laat zich veelvuldig ondersteunen door een willekeur aan gastvocalisten. Één van de bekendste en meest terugkomende namen daarin is Jessie Ware. Op dit nieuwe album doet hij vooral met The.Dream en daarnaast ook Sampha, DRAM en mAbel.

We zijn er waarschijnlijk snel door heen, want met acht nummers is de plaat niet echt lang te noemen. Tel daarbij op dat Gemini eigenlijk meer een intro is en je houdt er maar zeven over. Daarvan is Good Morning de eerste échte track. Een track met The.Dream en een track die redelijk minimalistisch te noemen. Rustig aan komt het nummer steeds meer los. Dat is niet te zeggen over het meer zompige I Feel Your Pain (met DRAM en mABEL).
De stem van Sampha heeft altijd goed bij de producties van SBTRKT gepast en dat wordt andermaal bewezen op TBD. Tevens zit er een coole switch in het nummer. De beste van deze plaat, ook al is Revert (met The.Dream) ook cool.
Ready or Not valt met die opgehypte stijl een beetje buiten de boot. Een kleine miskleun eigenlijk wel. Niet de muziek die ik van SBTRKT verwacht. Dat wordt dan ook nog eens moeiteloos overgenomen naar Let Them In. Gelukkig zit er in dat nummer nog wat extra swing, waardoor het wel een stuk leuker wordt dan voorgaande track.
De modern RnB van afsluiter Bury You is best aardig, maar wellicht ook wat te simpel. Misschine is The.Dream daar ook wel een te beperkte zanger voor. Desalniettemin vind ik dat er op Save Yourself meer dan genoeg genietbare nummers te vinden zijn. Vooral de eerste helft van de plaat doet het goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s