Recensie: Charles X – Sounds of Yesteryear (2016)

cxZo ongeveer tegelijkertijd met het album van Charles Bradley kwam dit album van Charles X uit. Charles Bradley kennen wij allemaal natuurlijk wel, maar met Charles X is dat toch wel een ander verhaal. Dit is alweer zijn tweede album en is een ode aan de zwarte muziek. Dat daarmee ook de oude zwarte muziek bedoeld wordt verklapt hij al een beetje met de vintage look van de frontcover. Hoe is het muzikale gedeelte verder?

Dat begint allemaal met Can You Do It, een fijne opener met de nodige afwisseling. Een prima begin, wat vrij makkelijk doorgezet wordt met New Way of Life. Het is meer R&B dan soul, maar wel op een manier die interesseert. Iets wat bij de R&B vaak node gemist wordt.
Someday kenmerkt zich door een meer hiphop vibe en een leuk blazertje, maar over het geheel wel wat minder overtuigend dan twee voorgaande songs. Dat wordt weer goed gemaakt met het fijne Performance Art. Dit nummer ligt juist in de verlengde van de twee openers.
De hiphopvibe is ook weer terug te vinden op Hey World. De nummers met die vibe doen mij toch wel wat minder blijkt ook hier weer. Want het meer vertrouwde Sunburn vind ik wel weer iets cools hebben. Aan afwisseling geen gebrek dus, helaas ook in de kwaliteit.
Met Home is er de hiphop weer, waar Autumn Waltz een meer oldschool dingetje is. Allebei niet al te boeiend, net als het straigth up RnB van With You. Het luchtige, ondanks de volle productie, The Thins About It bevalt dan wel een stukje beter, maar dit is duidelijk niet het sterkste gedeelte van het album. Stay gaat daar nog even rustig in mee en mist vooral wat echte zang, om dan via Rise helemaal over te gaan naar de hiphop. Net als The Lotto trouwens.

Afsluiter Vos Angeles is een piano dingetje en sluit een plaat af die heel hoopvol start, maar daarna wat ten onder gaat aan teveel ideeën en te weinig kwaliteit. Het talent lijkt er duidelijk te zijn, nu de invulling nog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.