Recensie: Lake Street Dive – Side Pony (2016)

ponyZangeres Rachael Price is hét uithangbord van het viertal Lake Street Dive. Daar zitten nog een drietal muzikanten achter, maar zij vormt (niet alleen met haar stem) toch wel het middelpunt van het groepje. Ze komen trouwens uit Boston en ze maken muziek. Wat voor een muziek en hoe goed die muziek is? Dat zal moeten blijken uit dit album.

In ieder geval swingende muziek die ook nog eens erg poppy klinkt. Dat is tenminste het idee als we af moeten gaan op albumopener Godawful Things. Dat poppy karakter blijft er ook wel in op het rustigere Close to Me. Hier wordt zelfs wat blues toegevoegd aan de sound. Maakt dat het dan een stuk boeiender? Nee, niet echt. Dan liever het makkelijke deuntje met de titel Call Off Your Dogs. Een vrolijk liedje die wellicht niet al te lang blijft hangen, maar wel even lekker klinkt. Een stuk lekkerder dan Spectacular Failure in ieder geval. Dat nummer is namelijk maar saai en eigenlijk wat te simpel. Net zo saai als het nummer So Long is eigenlijk.
Tussen deze twee saaie nummers in vinden we het rocky I Don’t Care About You. Qua concept wellicht wat te standaard, maar de rockinvloeden brengen wel wat energie met zich mee. Energie die ze weer loslaten in het niet al te boeiende How Good It Feels. Dat nummer doet mij namelijk echt niks. De titeltrack lijkt het daarna wel weer wat meer te redden. De doo-wop is hoorbaar en daarmee is de swing ook weer terug op het album. De stem van Rachael leent zich hier duidelijk goed voor. Net als voor het poppy en erg aanstekelijke Hell Yeah eigenlijk. Zowaar twee goede nummers op een rij.
Wordt dat dan drie op rij? Nee, helaas niet. Mistakes is een wat saaiige ballad, ondanks de leuke blazer die ze hebben toegevoegd. Geef mij dan maar het funky en dansbare Can’t Stop. Energieker en ook gewoon een stuk beter. Of de relaxte afsluiter Saving All My Sinning. De afsluiter van een album dat teveel dalen kent om de toppen op te laten vallen. Rachael Price is eigenlijk een prima zangeres, maar de nummers missen urgentie en energie om echt te blijven hangen.
[bol_product_links block_id=”bol_5738532f7f382_selected-products” products=”9200000052690254″ name=”sidepony” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”DBDBDB” border_color=”000000″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s