Recensie: Lisa Simone – My World (2016)

lisa simoneAls één van de ouders een legende is in de muziekgeschiedenis en je gaat zelf ook de muziekbusiness in, dan krijg je het geheid zwaar. Hoe eigen je ook wilt zijn, je zal altijd vergeleken worden met je moeder of vader. Dat is voor Lisa Simone vast ook heel herkenbaar. Als dochter van Nina Simone is die druk natuurlijk net een stapje hoger. Ze verteld haar verhaal via haar nieuwe album My World.

De muziek van Lisa Simone ken ik al van eerder platen en dat zij over een uitstekende stem beschikt is duidelijk. Dat is ook weer terug te horen op opener Let it All Go. Een vrij makkelijk nummer, maar zeker een prima opener. De warme stem begeleidt je. Unconditionally is dan weer wat opzwepender als deze opener en wederom erg prima.
Met Expectations wordt het allemaal weer wat rustiger en helaas ook wat saaier. Echt boeien kan dat nummer mij toch niet. Een stuk beter is I Pray. Dit nummer is eigenlijk meer een liedje te noemen. Klein en wat fragiel.
Na een korte intermezzo horen we My World. Een nummer waarin de lente richting de zomer gaat. Frivool van karakter en de hoop spreekt er uit. Ze bezingt haar dromen van een mooie wereld. Iets wat uitstekend vervolgt wordt met het meer jazzy If You Knew. Wel jazz op de easy manier, lekker licht. Een concept dat moeiteloos doorgetrokken wordt op Ode to Joe. De sound wordt hier wel iets voller gebracht dan op If You Knew. De aanhouder wint en dat doet ze dan ook in de basis met Tragique Beauty. Dezelfde jazzy vibe, al komen hier de funk en de blues ook om de hoek kijken. In kleine beetjes welteverstaan, glitches. Om de swing uit die funk helemaal tot zich te nemen op het swingende Hold On. Duidelijk een sterk gedeelte van het album.
Helaas is dat met de laatste twee nummers op het album wel anders. This Place is gewoon een erg matig nummer en afsluiter Work Song is zo onderhand wel plat gecoverd en daar brengt deze versie geen verandering in.

Best een fijne plaat weer van Lisa Simone. Een mispeer hier en daar ontbreekt echter ook niet en dat is wel jammer. Dat houd het niveau niet constant genoeg om echt volledig te overtuigen.
[bol_product_links block_id=”bol_5738556f71400_selected-products” products=”9200000057045558″ name=”myworld” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”DBDBDB” border_color=”000000″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.