Recensie: Lady Linn – Keep It a Secret (2016)

secretLady Linn leerde ik zelf kennen in combinatie met haar Macnificant Seven. De Belgische zangeres had solo trouwens ook eerder al werk uitgebracht. Daar komt met dit nieuwe album een vervolg aan.
De basis van haar muziek is misschien wel pop te noemen, maar genres als jazz, R&B en soul zijn nooit ver weg bij deze Belgische dame. Dat het talent aanwezig is, zoals wel bij meer leuke Belgische zangeressen, is al even duidelijk. Weet ze dit ook weer uitstekend te etaleren op deze nieuwe worp?

Leuk als een titel ook precies weergeeft wat het nummer doet. Dat merk ik bij Slowly, want dat nummer doet het inderdaad rustig aan. Op een prettige manier welteverstaan. Misschien dat combinatie titel en sfeer met Sing Your Heart Out daarna wat tegenvalt. Het nummer is namelijk vrij makkelijk en luchtig. Die luchtigheid vind ik wel bij de zangeres Lady Linn passen trouwens.
Lucky is dan weer wat rustiger en eigenlijk wel een timide nummer.  Wat uitstekend afgewisseld wordt met het vrolijke I Cannot Win. Dat vrolijke zit vooral in het ritme, goed gedaan.
Een nog fijner nummer is Pink Sunset. Een erg lekekr nummer, mede door de blazers en erg fijne vibe. Behoort zonder twijfel tot de betere van dit album. Iets wat uitstekend doorgepakt wordt op het lichte, frivole en swingende Dark. Sterke fase in het album dat vervolg krijgt met het poppy en vrolijke We Used to Be.
Dream is daarna weer een prima en vrij makkelijk nummer. Helemaal niks mis mee. Net als tot nog toe het hele album eigenlijk. Al is Ask for More dan misschien niet al te boeiend, maar een echt misser is het ook weer niet te noemen.
Echt de hitlijsten kan Lady Linn zich zomaar in zingen met Light Me Up. Een poppy nummer met licht rocky invloeden en een bepaalde aanstekelijkheid die prima in de hitlijsten terecht kan komen. Geheel het tegenovergestelde is dan het rustigere en duistere Can’t Find You. Al is dat dan juist wel een erg integrerend nummer. Net als het verstilde en kleinere Secret. Een nummer dat dit prima album af sluit. Een sympathiek album van een sympathieke zangeres die haar talenten zeer juist gebruikt.
[bol_product_links block_id=”bol_5753e3762ba53_selected-products” products=”9200000055566486″ name=”secret” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”DBDBDB” border_color=”000000″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.