Recensie: Sam Harmonix – Glamour Girl (2016)

harmonixSam Harmonix is op geen enkele manier een bekende artiest voor mij. Dit album van hem medegeproduceerd door namen als So Flawless, Charles “CC” Carrington en Gallantry. Het moet een op de 80’s gebaseerde mix zijn van futuristische sounds en moderne beats. Beluisteren van dit soort platen is een sprong in het diepe. Hoe diep was het?

De openingstrack is ook meteen de titeltrack. Een nummer dat vooral een beetje disco laat horen. Net als het makkelijke Open Letter dat doet. Allebei vrij makkelijke nummers in alle facetten van dat woord. Daar komt met Just a Friend eigenlijk ook geen verandering in en ik verwacht dat dit gaandeweg het album ook niet zal gaan veranderen. Dit is gewoon de stijl van Harmonix.
Chaser is een nummer waar ik dan wat minder over te spreken ben. Het voelt aan als matig jatwerk van Lenny Kravitz, Prince en Pharrell. En dat dan onsamenhangend door elkaar gegooid. Ook het daaropvolgende Hypnotized stelt weinig voor.
Met President lijkt mijn eerdere verwachting ook waarheid te worden. Same idea, same production. Ook het feit dat Prince een inspiratiebron is blijft, zo is te horen op Your Place. Over het algemeen zijn de nummers ook niet echt slecht te noemen. Totdat we Unconditional horen. Dit nummer is slecht, echt slecht. Het klopt van geen kant, heeft geen inspiratie en pakt geenszins. Veel sterke wordt het daarna ook niet met Wide Open.
Het meer hippe Always Be There biedt dan nog enige hoop die dan weer net zo makkelijk teniet gedaan wordt door het overstuurde One. Gelukkig is Baby dan wel weer lekker dansbaar. Één van de weinig lichtpuntjes op dit album.
Een fan van het Eurovisie Songfestival lijkt Sam ook, getuige Don’t Wanna Dance. Met dit nummer kan hij zo deelnemen aan die jaarlijkse muziekgekte. Dan ben ik toch wel even blij dat dat het dancy Stupid Cupid het album afsluit. En die laatste zin zegt genoeg over mijn mening van deze plaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s