Recensie: ALA.NI – You and I (2016)

yalaniAla.Wie? ALA.NI dus. Een Londense zangers die haar bekendheid vooral te danken lijkt te hebben aan het bekende muziekprogramma van Jools Holland. Ze komt dan misschien uit Londen, maar woont tegenwoordig in het mooie Parijs. Vanuit daar probeert zij de muziekwereld te veroveren met haar stem en mooie liedjes. Laten we beginnen met dit album. Een album dat aftrapt met Cherry Blossom. Een nummer die de sfeer van een bepaald statuur en stemmigheid met zich meebrengt. Er is duidelijk inspiratie gehaald uit het muziekverleden. Een sterke knipoog naar dit verleden. Deze stijl wordt mooi doorgezet met Woo Woo. Ben dan wel weer benieuwd of dat het hele album zo zal zijn.
Het antwoord daarop is eigenlijk al vrij snel negatief. Met Ol’ Fashioned Kiss brengt ze namelijk een andere sound. Een sound die ik zelf het best kan omschrijven als barbecue-muziek: luchtig en lichtvoetig. Daar waar het korte Come to Me juist weer wat stemmiger qua toon wordt. Die stemmigheid wordt ook meegenomen in Suddenly en One Heart. Hier ligt duidelijk haar belangrijkste idee voor het maken van dit album.
Dit wordt andermaal onderschreven als je naar Roses & Wine luistert. Ik moet wel zeggen dat de blazers hier mooi meer diepte toevoegen aan het geheel. Een kleine zijstap die wonderen doet. Over het korte Planet to Your Sun valt niet zoveel te vertellen. Over Darkness at Noon wel. Dit nummer brengt de stemmigheid namelijk een andere kant op. De meer donkere kant op, dat op zijn beurt dan juist weer wat meer sfeer brengt. Mooi gedaan moet ik zeggen.
Mooier dan het wel erg dramatisch aangezette I’ll Remember. Dit is mij iets teveel van het goede, al blijft ze wel trouw aan haar concept en sfeer. Geef mij dan maar de frivoliteit en luchtigheid van To the River. Misschien wat teveel productie van het goede, maar wel een zekere aanstekelijkheid die mij aanspreekt. Om dan het album af te sluiten met Circle. Een nummer dat weer in de lijn ligt van het merendeel van de nummers op dit album.

Een korte review van een kort album en review waarin de strekking van deze plaat wel duidelijk zo zijn geworden. ALA.NI kiest duidelijk voor een bepaalde stijl en houd daaraan vast. De ene keer pakt dat beter uit dan de andere keer.
[bol_product_links block_id=”bol_577f740cb6e05_selected-products” products=”9200000054963592,9200000056910344,9200000056910342″ name=”youandi” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”DBDBDB” border_color=”000000″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s