Recensie: The Jazzinvaders – Find the Love (2016)

find the loveThe Jazzinvaders is een Nederlands gezelschap uit Dordrecht. Het Dordtse gezelschap bestaat uit Rolf Delfos op alto-sax, drums en beats komen van Phil Martin, de vocalen zijn het werk van Linda Bloemhard, op toetsen vinden we Berthil Bustra en Guido Nijs speelt tenor-sax. Ze vermaken ons met dit album met totaal 10 nieuwe songs.

Van die tien nieuwe songs heet de eerste Higher on Fire. Een zomerse en swingende song die je vrolijk maakt. De barbecue staat om de hoek. De swing wordt doorgezet op Discover Disco Lover. Het wordt echter wel een stuk lichtere swing. Het nummer is sowieso een stuk meer timide dan de opener.
Van timide naar ontspannen gaat het met Get it Work It. Op dit nummer is veel ruimte voor de instrumentatie en die ruimte wordt met verve gepakt. Net als veelal de titeltrack is. Al heb hier wel het gevoel bij dat ze veel doen, maar dat het voor mij over het algemeen wat weinig hout snijdt. Gelukkig komen aan het einde de vocalen er weer bij en ik moet zeggen dat die dan echt iets toe voegen aan het geheel.
Wat te denken van het met een 80’s vibe doorspekte Get Away. Een nummer die swingt, maar op algeheel energieniveau wat achterblijft bij wat het wel wil zijn, zo lijkt het. Dan hoor ik liever het soepel swingende Much Rosie. Erg leuk nummer.
De ups en downs blijven komen, want daaropvolgend is Disco Fever, ondanks de titel, wat vlak. Een nummer dat maar weinig opvalt. Die disco komt eigenlijk pas echt naar boven met Do It. Hier swingt het dan wel weer de pan uit.
De zomerse vibe van de opener wordt duidelijk weer opgezocht met Phil’s Crossroads. Een luchtig en licht swingend nummer die ik erg fijn gedaan vind. Wat met het tweede gedeelte van Higher on Fire nog meer kracht bij wordt gezet door de ruimte die de blazers krijgen.

Een redelijk wisselvallige plaat dus van the Jazzinvaders. Veel leuke nummers die het in de zomer goed gaan doen zullen blijven hangen.
[bol_product_links block_id=”bol_57822be6541f2_selected-products” products=”9200000056907820,9200000056907890″ name=”findthelove” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”DBDBDB” border_color=”000000″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.