Recensie: Phlake – Slush Hours (2016)

phlakeDat er ook goede soul en R&B uit Scandinavië kan komen hebben verschillende artiesten wel bewezen. Ik noem onder andere een Daniel Lemma en een Nicole Willis om dit nog wat extra kracht bij te zetten en nu hebben we hier Phlake, uit Denemarken. De verwachting is de meer moderne R&B/electronic muziek die je nu zo vaak hoort. Ook een stijl die in zeer wisselende kwaliteit gehoord wordt. Waar kunnen we Phlake tussen plaatsen?

Opener Costa Rica is een korte intro die opgevolgd wordt door het lekkere, vrije en makkelijk in gehoor liggende Angel Zoo. Een aanstekelijk nummer die de potentie van een grote hit heeft. Dan is Like You een stuk zompiger, met een diepe overstuurde bass. Dan net weer wat anders is May Be. Dit is die “bekende” moderne r&b met de nodige clickjes en clackjes. Veel gebeurd er in de productie.
Ik noemde Angel Zoo al hitmateriaal, maar dan is Pregnant dat al helemaal. Een pophit in de dop naar mijn mening. Gevolgd door Moldavia waarvan de productie er echt heel lekker in beukt. De afwisseling is er, zoals met het rustigere Stallin of dan weer het superhippe en uiterst poppy Something Better.
Allemaal stuk voor stuk lekkere nummers waardoor het jammer is dat Breakup Business eigenlijk wat te weinig opvalt. Net als het vrij standaard So Faded. Gelukkig voegen de blazers nog wel wat toe aan dit nummer, maar meer ook niet.
New Slow is dan wel weer lekker aanstekelijk, al aan de andere kant ook wat makkelijk. Het sluit zich af met Dress Off. Een nummer dat van alles wil zijn. Maar wat is het nu echt? Ik heb geen idee.

Echt goede R&B uit Scandinavië is het niet. Een album waarvan zeer waarschijnlijk alleen een aantal losse nummers zullen blijven hangen. Die nummers gaan we dan vooral in het begin van deze plaat terug vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.