Recensie: PJ – Rare (2016)

pj rareHet potentieel straalt er al een tijdje vanaf bij PJ. Voordat deze plaat uit kwam bracht ze al, met wisselend succes, wat leuke singles uit. Hits in de wording, dat was wel de focus van haar muziek. Maar in ons land is er nooit echt iets van gekomen met PJ. Toch maar eens iets geprobeerd van deze dame met dit volledige, elf nummers tellende, album. Vierenveertig minuten aan volledig nieuwe muziek.

We horen eerst Something Special. Een niet al te best begin, want dit nummer biedt maar weinig interessants. Dan wordt het met het vrij simpele Gangster gelukkig al snel een stuk beter. Had het eigenlijk wel slechter gekund dan de opener? Ik denk het niet. Maar we geven dus de hoop nog niet op.
Alhoewel? Can’t Stop is wel wat kinderlijk voor een artiest die verder toch wel uitstraalt dat ze serieus genomen wilt worden. Dan liever nog het recht-toe-recht-aan van I’m Good. Een stuk beter te behappen voor zeker. Maar nog steeds niet echt bijzonder.
Nog een stapje simpeler wordt het met Always Wanted. We weten steeds beter waar we zo’n beetje aan toe zijn met PJ. Dit soort muziek. En dat doet mij helaas niet al te veel. Net als de titeltrack mij maar weinig doet of net als Tell Me erg matig is. Het houdt dus allemaal nog niet over met dit album.
Echt saai wordt het met Benjamin. Het is nu duidelijk eens tijd voor een up in plaats van nog meer down. Gelukkig is dat er even met Come Down. Dat nummer is misschien niet heel verheffend, maar heeft wel gewoon iets. Iets aanstekelijks.
Awake is dan helaas weer een overstuurde track, volledig overstuurd. Dit al erg matige album wordt dan afgesloten met het luchtige en zomerse This Is What It Looks Like. Letterlijk een vrolijk einde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.