Recensie: Roy Woods – Waking at Dawn (2016)

woodsRoy Woods bracht deze plaat eens anders uit dan er meestal gedaan wordt. Vierentwintig uur voor de release liet hij weten dat het album er aan zat te komen. Na een EP van deze OVO-member is er dus nu ook een eerste LP. Eens kijken wat deze jonge Canadese zanger ons kan brengen met Waking at Dawn. Zeer waarschijnlijk iets dat op de scheidingslijn van R&B en Hiphop ligt, zoals dat met zijn vorige nummers ook was.

Opener Sonic Boom laat al het één en ander goeds horen. Wat het vooral laat horen is dat Woods zeer goed is in het zetten van sfeer. Dat houdt hij namelijk ook moeiteloos vol op het lekkere You Love It. Fijne muziek die inderdaad de grens op zoekt tussen R&B en Hiphop. Dat is het idee dat hij oppakt en goed vasthoud. Daar is ook Gwan Big Up Urself getuige van. Het is een nummer die volledig in de sfeer met de rest past.
Bij How I Feel is de beat wat directer dan we eerder gehoord hebben. Net als de zang trouwens. Dat zit ‘m in de zanglijnen en de manier waarop Roy Woods de woorden op ons over brengt. Een fijn nummer, wat ook te zeggen valt over het hiphopachtige Down Girl. Het is trouwens wel gewoon een rnb-nummer.
Switch is daarna juist weer wat energiek. Woods klinkt wat bozer, wat urgenter. Een fijn nummer met de juiste energie. Om daarna met Got Me juist weer terug te pakken naar de sfeersetting van het begin van het album. Nog geen slecht nummer te ontdekken trouwens. Gelukkig maar.
Why is juist wat meer recht-toe-recht-aan, daar waar Menace juist weer terugpakt naar de basis van de plaat. En dan zijn we eigenlijk al redelijk snel op het einde. Het einde heet She Knows About Me. Een druk nummer dat een fijne plaat afsluit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s