Recensie: Kendra Foster – Kendra Foster (2016)

fosterVoor de funkliefhebbers onder ons zal Kendra Foster geen onbekende naam zijn. Voor de rest waarschijnlijk wel. Waarom voor de funkliefhebbers dan niet vraag jij je af? Nou, deze dame is al een tijd bezig met George Clinton en al zijn aanhangers en afstammelingen. Daarnaast doet ze trouwens ook wat backing vocals bij neo-soulheld d’Angelo. Die kennen de meesten onder jullie dan vast weer wel. Sterke nog, ze was een mede-schrijfters aan het laatste album van d’Angelo. Nu tijd om haar eigen werk te laten horen.

Het begint allemaal met Respect. Een vrolijk en aanstekelijk nummer. Prima energie spreidt ze hier ten toon en het kleine randje is wel een fijne toevoeging. Dan is Promise to Stay Here wel een stukje rustiger, maar nog steeds even prima. Dat randje raakt ze natuurlijk ook niet zo snel kwijt.
Understand It is eigenlijk een directe kloon van het vorige nummer. Dus de vraag is wat ik hier verder nog over kan zeggen? Ik kan wel zeggen dat het doorgaat in de redelijk swingende R&B/Soul track Sweeta.
Een sterk begin dat een beetje teniet wordt gedaan met A Warning for the Heart. Dit nummer is namelijk een ballad van het minder boeiende soort. Jammer voor de misser en dat is ook niet zo 1-2-3- op te lossen blijkt. Fantasize mist namelijk ook de spanning die broodnodig is. Ondanks alle goede ideeën die in het nummer zitten. Ik ben verder ook niet zo te spreken over het poppy Potency. Eigenlijk gewoon drie mindere songs op een rij dus.
Far Away is, ondanks dat het wat recht-toe-recht-aan is, wel prima weer. Daaropvolgende Just a Memory juist weer wat zwak.  Eigenlijk gewoon een heel slap nummer. Dat houdt nog even aan, want Step into the Light kan mij ook niet echt boeien. Waar is de spirit uit de openers gebleven vraag ik mij af?
Afsluiter is Take Our Time en die is aardig, meer ook niet. Een album dat dus een beetje als een nachtkaars uit gaat. Ik houd het dus verder wel bij de eerste, sterkere songs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s