Recensie: Amp Fiddler – Motor City Booty (2016)

ampAmp Fiddler doet het één en ander al een tijdje alleen, maar echt bekend werd hij mede doordat hij onderdeel was van vele muzikale projecten van meester-muzikaal-gek George Clinton. Het in 2004 verschenen Waltz of a Ghetto Fly en het in 2006 verschenen Afro Strut zijn beide zeer fijne platen die Amp echt in een eigen hoekje stoppen. Soul, maar dusdanig funky en af en toe lekker freaky zodat het opvalt tussen de anderen. Nu is er dus een nieuw release die maar weinig aandacht heeft gekregen.

Een nieuwe release die opent met een korte intro en daarna het disco dancy-achtige Superficial. Een nummer dat wel al wat bekendheid bij mij opwekt en dit lijkt meer een soort remix daarvan. Het discogevoel blijft bij Slippin on Ya Pimpin. Een nummer dat verder wat zompiger is. Een lekker nummer met een groot meebeweeggehalte.
Daarna doet Amp Fiddler een cover van Gregory Porter op 1960 What en dat wordt helaas een beetje een slap aftreksel van het origineel. Dan moeten het met deel 1 en 2 van Soul Fly wel wat beter gaan. Deel 1 is heel vrolijk, deel 2 is platte dance. Wederom dus geen absolute topbeurt van Amp.
Via Steppin moet ik zeggen dat er helemaal niks mis is met dat bassloopje. Tevens is de disco weer duidelijk aanwezig op dit feestje. Meer een feestje dan op de simpele dance van Your Love is All I Need. En al helemaal als op het saaie en monotome I Got It.
Veel liever luister ik dan naar het funky en swingende Funk is Here to Stay. Dit soort songs hoor ik heel graag. Of afsluiter Send a Message die gewoon ontspannen is, alhoewel direct niet heel opvallend.

Een verzameling van lost tracks brengt niet altijd genoeg, dat blijkt ook andermaal met deze release van Amp Fiddler.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s