Recensie: Gabriel Garzón-Montano – Jardín (2017)

jardinDat deze Gabriel Garzón-Montano een meer dan opvallende verschijning is moge duidelijk zijn met zijn blonde haren en aparte kleding. Dit Jardin is de eerste plaat van de R&B-zanger uit New York. Ik neem dan gemakheidshalve zijn EP uit 2014 niet mee. Ik ken die EP ook niet eerlijk gezegd. Getekend op Stones Throw beloofd het bij voorbaat al wat goeds.

Na een korte intro die de titel Trial meekrijgt begint het album pas echt. Dat is met het ontspannen Sour Mango. Wat hier meteen opvalt is de aparte, maar prettige stem van Gabriel en de fijne, rijke instrumentatie van de song. Deze twee ingrediënten kunnen bij deze gezien worden als twee vaste drijfveren voor deze plaat. Ook het speelse Fruitflies doet hierin mee. Veel geluidjes die als het ware de vliegjes echt uitbeelden en verder ook net even lekker anders dan normaal. R&B mag dan de genreaanduiding zijn maar Montano beweegt zich gerust ook richting genres als jazz, soul en funk. Dit alles komt perfect zijn op mijn persoonlijke favoriet The Game. Een nummer met net iets meer funkyness en aanstekelijkheid. Qua sfeer ook echt een vrolijk nummer en overall cool gedaan.
De volle sound die dit album met zich meekrijgt is ook terug te horen op het met knikjes en tikjes gedreven Long Ears. Een nummer waar je ook lekker op mee kan knikken. Of wat te denken van de fijne eerste single Crawl. Een single die overtuigde net als het hele album vooralsnog doet.
Het meest aparte nummer van het stel is toch wel Bombo Fabrica. Luister daarvoor anders alleen maar eens naar die beat, dan weet je genoeg. Dan heb je genoeg gehoord. Het is dan ook wel een redelijk contrast naar het rustige en ontspannen Cantiga. Gabriel brengt hier ook wat meer hoogte naar zijn stem.
Daarna is My Balloon niet meer dan een korte intermezzo om deze zeer fijne plaat uiteindelijk af te sluiten met het dromerige Lullaby. Dromerig zoals de meeste songs met deze titel zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.