Round Up 2017 met onder andere Sinkane en Thundercat

Elk jaar komen er legio platen uit en ik heb nooit de tijd om al die platen stuk voor stuk te bespreken via een uitgebreide recensie. Normaal kies ik er dan ook voor om het eind van het jaar met een round up alle overgebleven platen kort te bespreken. Dat ga ik dit jaar anders doen, door het ongeveer per kwartaal met jullie te delen en daarom bij deze de eerste.

Sinkane – Life & Livin’ It
Afbeeldingsresultaat voor Sinkane - Life & Livin' ItHet is wellicht altijd een beetje de vraag hoe soulvol de muziek van Sinkane nou echt is. Het is in mijn ogen vooral lekkere muziek met een bepaalde funky flavour. Dat doet het altijd wel goed bij mij en dat is met dit nieuwe album geen uitzondering. Vooral vocaal is Sinkane er één die je vanuit duizenden herkent. Zijn stem is gewoon cool. Voeg daar de vele muzikale vindingrijkheidjes aan toe en je hebt gewoon weer een hele prettige plaat te pakken. U’Huh is wel mijn persoonlijke favoriet.

Thundercat – Drunk
Afbeeldingsresultaat voor Thundercat - DrunkDit is dus voor mij heel lastige muziek om een uitgebreide recensie over te schrijven. Ik kan het altijd maar moeilijk onder woorden brengen, albums als deze. Het is gek, fijn, absurd en humoristisch. De basis kan je funk noemen, maar ook jazz of juist electronics. Veel nummers zo op het eerste oog, maar daarin zitten ook veel korte experimentjes. Thundercat lijkt mij toch wel een beroepsgek die ook muzikaal wat te vertellen heeft.

Allan Rayman – Roadhouse 01
Afbeeldingsresultaat voor Allan Rayman - Roadhouse 01Voor het eerste dat ik iets van Allan Rayman hoor en dat is eigenlijk best prima bevallen. Hij weet vooral veel te variëren in zijn muziek. De ene keer is de blues de basis, dan juist weer wat meer de hiphop. Zo hoor je een Mattafix terugkomen in zijn muziek, anderzijds juist meer Soul. Het zijn in ieder geval stuk voor stuk prettige nummers. Een echte uitglijder zit er niet tussen, een echte topper trouwens ook niet.

Khalid – American Teen
Afbeeldingsresultaat voor Khalid - American TeenEen nieuwe ster aan de R&B-horizon? Er komen veel albums van artiesten als Khalid uit en de één overtuigd een stuk meer dan de ander. Dat is meteen ook te zeggen over deze plaat. Het is een 50-50 plaat. Het begint allemaal goed en alleraardigst, maar na de helft wordt het wat saai en voorspelbaar. Ik denk zeker dat Khalid met nieuwe releases een stuk meer steady kan zijn en een sterke R&B-plaat uit kan brengen.

Pigeon John – Good Sinner
Afbeeldingsresultaat voor Pigeon John - Good SinnerAls je naar de frontcover van dit album kijkt dan weet je al dat je wat decennia terug gaat in de tijd. De Rock’n roll, de swing, de echt rhythm and blues komen allemaal jouw kant op met dit album. Veel variatie zit daar uiteindelijk niet echt in, maar Pigeon John voert het best prima uit. Hij weet vaak de juiste energie aan de nummers te geven.

Eric Bellinger – Eric B. for President: term 2
Afbeeldingsresultaat voor Eric Bellinger - Eric B. for President: term 2Er heeft zich dus al een eerste termijn voorgedaan met deze Bellinger. En als deze van dezelfde kwaliteit is geweest als deze tweede is dan is het er niet best mee gesteld. Die verschrikkelijke autotune wordt in alle nummers wel gebruikt en daarnaast stelt het vocaal en tekstueel ook maar weinig voor. Een zeer saaie plaat vol makkelijke keuzes. Die paden die we hier bereden horen zijn zeer zeker al volledig plat gereden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.