Recensie: Leela James – Did It for Love (2017)

Het is alweer twaalf jaar geleden dat Leela James indruk op ons maakte met debuutalbum. In 2005 veroverde zij de soulwereld met de nu nog steeds sterke song Music.
Na dit geweldige debuut was haar succes wisselend evenals de kwaliteit van haar muziek en haar albums. Ik ben altijd wel blij verrast als zij nieuwe muziek uitbrengt en dat was dit jaar niet anders met deze nieuwe plaat. Kan ze weer terugkregen naar de kwaliteit van haar debuut uit 2005?

Ze pakt in het begin niet meteen uit met Hard On Me. Ze doet het juist vrij rustig aan en dat is mijn inziens ook prima. Helemaal niks mis met dit nummer. Net zo min als er iets mis is met Don’t Mean a Thang. Er zit hier wel wat meer swing in de beat en de backings werken ook erg goed hier. En die backings worden ook op Don’t Want You Back nog eens goed uit de kast getrokken. Hierdoor wordt het nummer alleen maar meer sfeervol.
Dan wordt het album even onderbroken door een interlude, wat ook zijn invloed lijkt te hebben op de kwaliteit. Zo is I Remember niet meer dan best aardig, Good to Love You niet meer dan een wel aardig duet met Dave Hollister en All Over Again gewoon mierzoet. Daar zitten dan betere songs als het uiterst funky There 4 U en het uiterst ontspannen This Day is For You tussen. Dus de weegschaal blijft redelijk in balans. Om af te sluiten met een door swingbeat geïnspireerde titeltrack.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.