Recensie: Omar – Love in Beats (2017)

Het zijn vaak de namen van Maxwell en d’Angelo die genoemd worden als de mannelijke uitvinders van de nu-soul. Maar deze Britse Omar is er ook één die in dat rijtje gezet kan worden. Volgens velen in ieder geval. Des te meer dat het altijd interessant is als hij met nieuw werk komt en ik moet zeggen dat in ieder geval de cover als zeer geslaagd is.

Ook geslaagd is de openingssong Vicky’s Tune. Lekker funky met een fijne organische instrumentatie. Dit soort muziek is altijd gewoon erg prettig. Dat zet zich door in Insatiabel waarop de prettige wisselwerking tussen Omar en Natascha Watts opvalt. Wederom een erg fijn nummer.
Dat gaat moeiteloos zo verder met het licht swingende Gave My Heart. Fijne beats en een prima sfeer maken het helemaal af. Samen met de legende Leon Ware. Allemaal prima net als Feeds my Mind en het prijsnummer De Ja Vu. Ja, hier wordt ik echt blij van. Een erg sfeervol nummer vol met mooie zanglijnen en het pakt je meteen. De topper van dit prima album.
Na een interlude pakken we het weer op met This Way That Way, die erg vrolijk is. En daaropvolgend het ontspannen en even zo vrolijke Hold Me Closer. Dan is er wat minder aan de hand met I Want it to Be en concentreert Doobie Doobie Doo zich wat meer op de hiphop. Dan houden we nog twee songs over waarvan het prima Grey Clouds de eerste is het en het Caraïbisch beïnvloede Destiny het album afsluit. Een sterk album met constante kwaliteit en een goede verrassing in dit muziekjaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.