Recensie: PJ Morton – Gumbo (2017)

P.J. Morton is zo’n naam die de laatste jaren af en toe ergens op dook. Hij deed meer voor anderen, maar maakte af en toe zelf ook een plaat. Dat begon in 2010, er kwam een vervolg in 2013 en nu is daar het splinternieuwe Gumbo.

Een plaat die toepasselijk begint met First Began. Een nummer waarop we horen dat PJ duidelijk naar Stevie Wonder heeft geluisterd. Het is best een leuk nummer geworden dat opgevolgd wordt door Claustrophobic. Dat nummer gaat op dezelfde ontspannen voet verder met een iets interessantere productie dan zijn voorganger heeft. Het is dan een echte schoot in de roos met Sticking to my Guns. Een lekker funky en groovy nummer. Hier wordt ik heel blij van!
Maar PJ pakt weer terug naar de rust van eerst met Religion. Daar waar hij bij Alright juiste leuke tempowisselingen toevoegt. Al blijft de gehele vibe vrij rustig.
Everything’s Gonna Be Alright zal veel soulliefhebbers reeds bekend in de oren klinken en dat doet niks af aan de kwaliteit van dit fijne nummer. Om dan volledig in de relaxstand te schieten met They Gon’Wanna Come. Veel meer laidback dan dit wordt het toch echt niet. Daar waar Go Thru Your Phone fijn is, maar niet al te veel opvalt. Uiteindelijk besluit hij af te sluiten met de cover How Deep is Your Love. Al met al een prettig album.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.