Round Up 2017 met onder andere Eric Roberson en Trombone Shorty

Elk jaar komen er legio platen uit en ik heb nooit de tijd om al die platen stuk voor stuk te bespreken via een uitgebreide recensie. Normaal kies ik er dan ook voor om het eind van het jaar met een round up alle overgebleven platen kort te bespreken. Dat ga ik dit jaar anders doen, door het ongeveer per kwartaal met jullie te delen en daarom bij deze de korte impressies.

1-OAK – Riding in Cars With Girls

Afbeeldingsresultaat voor 1-OAK - Riding in Cars With GirlsMet de genre-aanduiding R&B komen de laatste jaren vele platen uit. Dat is de ene keer meer trouw aan die term dan de andere keer. Bij deze 1-OAK is dat vooral een meer moderne versie van de term. Je hoort er duidelijk ook wel wat jazzy invloeden in terug, maar dat is helaas te sporadisch op dit verder vrij matige album.

Eric Roberson – Earth
Afbeeldingsresultaat voor Eric Roberson - EarthEen EP van één van de hardst werkende artiesten uit de R&B-wereld. Zes nummers schotelt hij ons voor waarin hij soms de aarde wil redden, de andere keer meet bezig is met liefde. De laatste twee songs kan je eigenlijk laten zitten, de eerste vier zijn met hun eigen kwaliteiten best aardig te noemen.

Trombone Shorty – Parking Lot Symphony
Afbeeldingsresultaat voor trombone Shorty - Parking Lot SymphonyDe betere funk hoor je al jaren vanuit New Orleans en daar is tegenwoordig vooral Trombone Shorty de vaandeldrager. Altijd muziek met een goede energie en op dit album is het vooral de tweede helft (vanaf Tripped Out Slim) dat te beluisteren waard is. Daar gaat Shorty echt lekker los.

Jacob Banks – The Boy Who Cried Freedom
Afbeeldingsresultaat voor Jacob Banks - The Boy Who Cried FreedomNog een EP van Jacob Banks. De beste man grossiert daar zo onderhand in. Vijf hele nummers waarvan de opening is het minst is. Daarna allemaal sterke songs met goede energie en wisseling in stijl. Vooral Unholy War en Mercy doen het goed bij mij.

Quantic – Curao
Afbeeldingsresultaat voor Quantic - CuraoProducer Quantic zoekt altijd verschillende genres op en gaat voor het Zuid-Amerikaanse in deze samenwerking met Nidia Gongora. De zangeres komt uit Colombia en haar stem past uitstekend bij de rijke producties. Zomerse sferen gegarandeerd. Swingt de heupjes los of past goed bij een barbecue.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.